vrijdag 20 december 2013

Het 'Toekomstatelier' bewijst dat studiecoaching zelfs al op jonge leeftijd mogelijk is

In de recentste aflevering van Koppen zagen we een reportage over het Toekomstatelier. Een project dat aan de Brusselse jongeren wil laten zien welke hun toekomstmogelijkheden zijn. Zo laten ze kinderen bijvoorbeeld een dag proeven van hoe het voelt om advocaat of arts te zijn, of krijgen ze een namiddag les van Guy Verhofstadt en Dirk Sterckx over de werking van het Europees Parlement, of krijgen ze een introductie tot de journalistiek. Het komt er telkens op neer ze te laten proeven van domeinen waar ze normaal gezien maar moeilijk mee in aanraking kunnen komen, en dit telkens onder de begeleiding van experten uit het domein. De bedoeling van dit project is om meer Brusselse jongeren een diploma te laten halen en zo iets te doen aan de torenhoge jeugdwerkloosheid in die regio. De Brusselse regio wordt namelijk gekenmerkt door een grote vraag naar hooggeschoolde werknemers of laaggeschoolden met meertalige competenties.

Hier bij REBUS Studiecoaching, waar we ook al jaren onze schouders zetten onder het motiveren van studenten en hen helpen met allerhande moeilijkheden tijdens hun studietraject, kunnen we dit project niet anders dan toejuichen. Een sterk staaltje van langetermijndenken en een creatieve visie op studiecoaching!

De reportage kun je hier herbekijken: http://www.deredactie.be/permalink/2.31144?video=1.1810656


Over de auteur: Alexander Vandecaveye is afgestudeerd als Bachelor in de Geografie en Master in de Wijsbegeerte en werkt momenteel als studiecoach en social media expert voor REBUS.

Wil je graag reageren in verband met dit artikel? Dit kan via email, Website, Facebook, Twitter, Google+ of onderaan deze blogpost.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten