woensdag 27 januari 2016

Huiswerkbegeleiding, de nieuwe dienstverlening van Rebus Studiebegeleiding

Rebus Studiebegeleiding zorgt voor huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding, de nieuwe dienstverlening van Rebus Studiebegeleiding

Huiswerk. Voor de ene student een plezier om te doen en voor de andere een verguisde bezigheid. Het onderwerp is de laatste jaren ook vaak het onderwerp geweest van stevige polemiek. Vele pedagogen beschouwen huiswerk als iets dat tijd wegneemt die een gezin samen zou kunnen doorbrengen, of stellen dat het enkel de kloof tussen zwakke en sterke leerlingen groter maakt. Nog andere specialisten beschouwen huiswerk als een must, mits goede invulling: brede opdrachten, beschouwend werk met zo weinig mogelijk ‘invuloefeningen’. Aan welke kant van de discussie je je ook bevindt als ouder, huiswerk is voor je studerende kinderen een realiteit.

Huiswerk op niveau

Voor ouders met kinderen op de lagere schoolbanken hoeft helpen bij het huiswerk nog geen opgave te zijn: sommen maken, breuken oefenen, luidop lezen, … maar hoe groter je studentje wordt, hoe moeilijker de leerstof. Vele ouders haken dan ook af of geraken gefrustreerd wanneer hun kinderen om hulp bij hun huiswerk vragen. Het probleem is dan ook niet dat ouders de leerstof niet kunnen begrijpen, maar dat hun uitleg van de stof of aanpak van de oefeningen niet strookt met de manier waarop de studenten het werd aangeleerd.

Studenten én hun ouders waren vragende partij

Bij Rebus Studiebegeleiding krijgen we elke dag veel studenten van zowel het lager, secundair als hoger onderwijs én hun ouders over de vloer. Uit de gesprekken met ouders blijkt dat velen onder hen moeite hebben om hun kinderen de juiste hulp bij hun huiswerk te bieden en of Rebus daar geen handje bij zou kunnen helpen. We wisten meteen wie geknipt zou zijn voor de rol als huiswerkbegeleider: onze coaches Laura Gozin en Nicky Hoofwijk, beiden psycholoog en al enkele jaren actief als studiecoach bij Rebus Studiebegeleiding.

Het Rebus aanbod

Rebus biedt een rustige en warme omgeving om huiswerk en toetsen voor te bereiden onder de deskundige leiding van onze coaches  We helpen de student met planning en taken met als einddoel hem/haar zelfstandig te leren werken met de juiste methode en houding.

Timing

Onze huiswerkklassen gaan door na de schooltijd in onze klaslokalen te Leuven. Leerlingen worden tussen 16u15 en 16u30 verwacht en de huiswerkbegeleiding start vanaf 16u30 tot 18 uur en dit op elke weekdag behalve woensdag. Op woensdagnamiddag kan men een dubbele sessie volgen en dit van 12u30 tot 14 uur en van 14u30 tot 16 uur. Op zaterdag voormiddag gaat de huiswerkbegeleiding door van 10u30 tot 12 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten